Habasit goes to Hollywood

Habasit goes to Hollywood

Om du tror att transportband inte har något att göra med spänning, äventyr och oförskämt vackra människor, då ska du tänka om. I dagens blogg kommer vi att lyfta fram transportbandens stjärnstatus i den så efterlängtade uppföljaren Zoolander 2. Filmen är full med en förvånande mängd karaktärer, från Sting, till Willy Nelson, Kim Kardashian, Justin Bieber, Tommy Hilfiger och Habasit – även om den senare oftast missades, trots att det var vi som flyttade omkring prestandan.

Filmen utspelar sig tio år efter den första. Derek Zoolander (Ben Stiller) och Hansel (Owen Wilson), två stolta men skröpliga manliga modeller, återförenas vid ett transportband då de på en flygplats sträcker sig efter samma väska vid bagageutlämningen. Detta avgörande möte startar filmen där duon blir inblandad i att förhindra lönnmord på världens vackraste människor.

Kort efter modellernas återförening visas Habasits vävband i scenen när Zoolander och Hansel står tysta och tankfullt stilla åker på en gångtransportör. När de åter klev in i modellvärlden som de trodde hörde till det förflutna, måste de lita till varandra och sina utseende för att klara sig igenom.

”Allt började när jag gick i andra klass”, förklarade Zoolander i den första filmen. ”Jag såg min spegelbild i skeden när jag åt flingor och jag minns att jag tänkte: ’Du ser löjligt bra ut, du skulle kanske jobba med det där’.”

”Jobba med vadå?” blir han tillfrågad. ”Jobba med att se snygg ut.”

Hansel och Derek Zoolander bestämmer sig för att blåsa liv i sina tidigare karriärer och kommer nu in i en modevärld som gått vidare utan dem. ”Dom säger att hon inte går – hon svävar”, viskar Hansel med beundran i rösten när en modell i en bedårande lila klänning svävar fram över golvet. Habasits band utgör catwalken och scenen där händelserna utspelar sig, där Zoolander nu försöker återskapa utseendet som en gång förändrade världen.

Transportbanden levererades av Habasit Italiana via distributören Esabelt för filmscenografin uppbyggd i Rom. Det är faktiskt inte första gången våra band visas i Hollywood. 2012 gjorde vår produkt ett stjärnframträdande Spindelmannen. I filmen visades en ”spindelbarnkammare”, där banden förflyttade gröna flaskor med gift.

Habasit förekommer ännu inte i spekulationerna för nästa Oscar, men det står klart att Zoolander 2 inte skulle ha varit densamma utan detta rollframträdande. Oavsett om det handlar om förflytta riktigt riktigt snygga människor eller gift finns Habasit med och för dessa berättelser framåt när det behövs som mest.

12 juni 2018  |  Sänt av

Sonja Strimitzer

Sonja Strimitzer is a member of the Global Marketing and Communications Team at Habasit in Vienna. She joined the company in 2011 to provide Marketing and Sales support for Austria and Central Eastern Europe, but also quickly rose to become Editor-in-Chief of Highlights, Habasit’s popular customer and employee magazine. She is a native German speaker, as well as fluent in both English and Swedish. She enjoys strong cooperation with colleagues from around the world and values the unique international environment.

Kontakta oss för personlig assistans

Få vägledning